BEČ-U organizaciji Skupštine grada Jagodina 700 studenata iz 55 gradova u Srbiji doputovalo je danas Beč, gde će boraviti do 11 novembra. Studenti su Beču obišli Univerzitet, koji je osnovan 1365 godine, letnju rezidenciju Hazburgovaca Šenbrun, kao i ostale kulturno-istorijske znamenitosti. Inače, taj grad je proglašavan više puta najboljim za život mladih.
studenti u becu 2-bec-g.j.
-Sjajna ideja je da se studentima omogući da borave u Beču i upoznaju se obrazovnim sistemom i kultuno-istorijskim znamenitostima grada. Moji prijatelji nisu verovali da ću besplatno moći da putujem u Beč, ali ispričaću im svoje iskustvo kada se vratim, kaže Marija Nikolić iz Ćuprije, studentkinja Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.
Donatori finansiraju boravak Srpskih sudenata u Beču, a obezbedili su im i džeparac od 15 evra po studentu.
studenti u becu 3-bec-g.j.
-Moje kolege su bile sumnjičave kada sam im kazala da putujem bespaltno u Beč u organozaciji Jagodine. Zaista je vaoma dobro iskustvo, jer smo dobili informacije o mogućnosti nastavljanja studija po nižim cenama nego u Srbiji i planiram da ovde uradim master, ističe Jovana Berak iz Jagodine, student Filološkog fakulteta u Beogradu.
studenti u becu-bec-g.j.
Privrednici će sutra imati sastanke sa kolegama u Ambasadi Srbije u Beču, a političari u gradskom parlamentu Beča.