HOROR U BOBOVU KOD SVILAJNCA
ZET SILOVAO DVANAESTOGODIŠNJU SVASTIKU
SVILAJNAC- Mališi Strainoviću (34) iz Bobova kod Svilajnca određen je juče pritvor do 30 dana u Višem sudu u Jagodini zbog sumnje da uz primenu sile napastvovao dvanaestogodišnju svastiku iz Markovca. Njegova supruga je prijavila policiji da je Mališa u noći između 19 i 20 novembra silovao njenu rođenu sestru. Devojčica je odmah vraćena kod majke u Markovac, a dan kasnije je sa majkom dala izjavu pred nadležnim službama da je Mališa na prevaru izveo iz sobe i primenjući silu napastvovao. Porodica je ranije bila pod nadzorom socijalnih službi zbog nasilja koje je Mališa primenjivao nad suprugom. Ona je sa decom odlazila kod majke u Markovac, ali se kasnije vraćala u zajednicu. U izjavi nadležnim organima ona je kazala da je primetila Mališinu naklonost prema njenoj sestri, ,,drugačije je gledao, bio joj je posvećen”, ali da je to objašnjavala brigom za dete, nije ni slutila da on ima tako bolesne namere.

Mališa Strainović voleo je da glumi ,,jakog momka"
Mališa Strainović voleo je da glumi ,,jakog momka”

-Sve se dogodilo u porodičnoj kući Strainovića, kada je Mališa na prevaru silovao dvanesetogodišnje dete, inače svastiku, rođenu sestru njegove supruge. Nije je tukao, niti žrtva ima povrede po telu, ali je primenio silu i zastrašivao dete. Silovanje je otkrila njegova supruga i prijavila ga policiji, kažu meštani Bobova.
malisa strainovic 2-svilajnac-f.b.
Inače, oni tvrde da je Mališa pričao da je bio u ljubavnoj vezi sa detetom-svastikom, te da nije prvi put da je dolazila kod njih u kuću da prespava. Navodo u tom Vlaškom kraju je ,,normalno” da se mladi rano uzimaju i rano stupaju u zajednicu. Mališa ima troje maloletne dece iz dve vanbračne zajednice. On u Bobovu važi za problematičnog tipa, koji je sklon raznim vrstama kriminala od krađa, prevara do silovanja. Meštani kažu da je zbog silovanja starice bio u zatvoru. Zbog svega toga policija stalno dolazi u njegovu kuću. Porodica njegove supruge je je veoma siromašna, dok je Mališa dobrostojeći, jer mu majka radi u inostranstvu i šalje novac.
malisa strainovic 1-svilajnac-f.b.