JAGODINA-Na saslušanju u Višem sudu u Jagodini Mališa Strainović (34) iz Bobova kod Svilajnca branio se ćutanjem, nije pokazao ni trunku kajanja zbog silovanja dvanaestogodišnje svastike. Prema preliminarnim rezultatima ginekoloških pregleda potvrđeno je silovanje devojčice, ali očekuju se i dodatne analize. Mališa S. se tereti za produženo krivično delo silovanja, odnosno pretpostavka je da je bilo više radnji u kontinuitetu prilikom izršenja silovanja.
-Na saslušanju u sudu branio ćutanjem, nije izneo odbranu i određen mu je pritvor u trajanju od mesec dana. Inače, prema izvodima iz kaznene evidencije više puta je osuđivan. Reč je o imovinskim krivičnim delima, odnosno obične i teške krađe, razbojništva, ali i protiv prirodni blud nad starijom osobom. Robijao je više godina, lice je višestruki povratnik, kažu u istrazi.
Devojčica je medicinski zbrinuta i pregledana, sada se nalazi kod majke u Markovcu. Naloženo je veštačenje lekarskih izveštaja i psihičkog stanja dvanaestogodišnjakinje.
-Mališa je sačekao devojčicu ispred škole u Velikoj Plani i trebalo je da je vozi do njene kuće Markovcu, gde su ih čekali njena sestra, a njegova vanbračna supruga, V. (19), te njihovi sinovi od dve i po i godinu i po dana, i majka. Međutim, Mališa nije stao u Markovcu, već je produžio za Bobovo i odvezao je svojoj kući. Njegova vanbračna supruga V. je prenoćila u Markovcu kod majke sa dvoje dece. On se cele noći iživljavao nad devojčicom, odnosno više puta je silovao. Devojčica je ispričala da je Mališa uz upotrebu sile i zastrašivanjem naizmenično silovao i spavao. Ujutru joj je zapretio da ne priča nikome šta se dogodilo i da kaže da su kao bili kod bake. Međutim, kada je vanbračna supruga V. ujutru došala kući primetila je tragove po krevetu i posteljini, posumnjala je, verovatno je ranije videla naklonost Mališe prema njenoj sestri, pritisla je i dete je priznalo sve šta se dogodilo. Ona je zatim pozvala policiju, kažu Mališine komšije iz Bobova.

Mališa Strainović voleo je da glumi ,,jakog momka"
Mališa Strainović voleo je da glumi ,,jakog momka”

Inače, dvanaestogodišnja devojčica živi sa majkom u Markovcu u jako teškim socijalnim uslovima, kao i komplikovanoj porodičnoj priči. Mališa je bio proletos nasilan prema vanbračnoj supruzi V., ona ga je napuštala i odlazila kod majke, ali se zatim vraćala kod njega u Bobovo. Posle toga porodica je bila pod nadzorom Centra za socijalni rad.
-Mališa je silovao pre desetak godina slabo pokretnu staricu, koja ima kuću nedaleko od njegove. Zbog toga je robijao u Zabeli, a ona je u međuvremenu preminula. Policija stalno dolazi kod njega, ispituju ga i privode. Problematičan je bio oduvek. Majka mu radi u inostranstvu, a otac je umro prošle godine. V. mu je treća vanbračna supruga i sa njom ima dvojicu sinova, pre nje je dovodio još dve devojke u kuću, a sa jednom od njih ima dete, kažu meštani Bobova.