JAGODINA-Pobednik je akcije ,,2000 lopti za buduće asove” na nivou Srbije, koja je organizovana u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i Ministarstvom sporta, je OŠ Rada Miljković iz Jagodine.
-OŠ ,,Rada Miljković” je zauzela 1. mesto po broju glasova u Jagodini, a još bolji rezultat ostvarila je zauzimanjem 1. mesta na nivou Srbije gde je imala najveći broj glasova kada je reč o svim osnovnim školama naše zemlje. Pokazali smo kako se timskim radom i upornošću dolazi do cilja
Svečana dodela ,,molten” košarkaških lopti pred punom halom Pionir upriličena je na kvalifikacionom ženskom košarkaškom meču Srbija-Nemačka, rekao je direktor škole Boban Marović.

????
????

Koordinator akcije za tu školu bio je Marović Filip, profesor fizičke kulture, koji je svakodnevno pod “budnim okom” pratio dešavanja na sajtu kao i samu tabelu glasanja.
-Akcija je koncipirana na takav način da probudi u učesnicima takmičarski duh i osećaj zajedništva u okviru lokalne zajednice kroz motivisanje prvenstveno đaka, ali i starijih, da svi zajedno preuzmu inicijativu i pomognu svojoj školi i mladim nadama. S obzirom na to da su đaci, roditelji, školski radnici i simpatizeri škole glasali, može se zaključiti da je ova akcija i više nego uspešno ispraćena u našoj školi, ističe Filip Marović.