SVILAJNAC-Šef poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije Zoran Babić izjavio je da će ta stranka predati nacrt Zakona o političkom sistemu Srbije u prvoj dekadi decembra, a najveća promena biće smanjenje broja poslanika sa 250 na 150.
-Jedna od dominantnih stvari za SNS prilikom izrade predloga novog političkog sistema u Srbiji je broj narodnih poslanika. Mislim da je parlament od 250 poslanika isuviše veliki. Parlament sa 150 poslanika pravilno će oslikavati veličinu države i broj stanovnika, ali biće daleko efikasniji i ekonomičniji, rekao je Babić gostujući na TV Centar u emisiji Usijanje i dodao da će SNS će sa svojim predlog izmena političkog sistema izaći u prvoj dekadi decembra.
-Jedan sam od ljudi koji je veoma glasno zastupao stav da su nam potrebni i vanredni parlamentarni izbori. Na proleće po ustavu uslediće lokalni i pokrajniski izbori, u toj situaciji, parlamaentarni izbori su još jedan list papira. U toj odluci imamo ekonomičnost, a sa druge strane kao društvo stalno smo u izborima, odnosno grču i tenziji. Smatram da je neophodno da se svi izbori održe u jednom danu i da zatim svi zasučemo rukave i počnemo da radimo u punom kapacitetu i snazi, objasnio je Babić svoj stav o izborima.
Na pitanje gledalaca da li je bio na slavi kod ministarke Zorane Mihajlović, on je rekao je da nije bio, jer retko ide u Hajat.
-Život, proizvodnja, rad, saobraćaj moraju da funkcionišu u Srbiji. Svako može da izražava svoje mišljnje i stav, ali život u Srbiji ne sme da stane. Ne mogu da se politički ili lični stav pretoče u blokadu auto puta ili nešto drugo. Svako je dobro došao u Skupštinu Srbije, kao i poljoprivrednici iz Vojvodine koji žele da zaustve usvajanje Zakona o poljoprivrednom zemljištu, iako je taj zakon u posledica SSP. Tada je i Čanak glasao za SPP i ovo je posledica tog sporazuma. Postoje neiskrene namere i politizacija svega i svačega, svako može svoj stav da iskaže, ali nikako po cenu zaustavljanja života u Srbiji, putnih pravaca… za izrečen politički stav, zna se gde je mesto za političku debatu, zaključio je Babić.