JAGODINA-Iako bi trebalo da se smanjuje, tako govore zvanični podaci, obim korupcije u Pomoravlju je dramatično povećan, a najveća korupcija je prilikom zapošljavanja, u oblasti delovanja političkih stranaka i pravosuđu, izjavio je u Jagodini predsednik Saveta za borbu protiv korupcije UNIMAS (Unije manjinskih akcionara Srbije) Tomislav Tanić na tribini povodom Dana borbe protiv korupcije.
-Političke stranke svoje članove zapošljavaju u javnim preduzećima i tu se događa korupcija. Ljudi se primanju na ne postojeća radna mesta, bez adekvatnih znanja i stručne srpeme. Ima slučajeva da su im prva radna mesta direktorske funkcije.U pravosuđu je situacija takođe teška i za neki pomak trebalo bi preduzeti dubinske reforme, odnosno remontovati taj sistem. U svakom gradu u Pomoravlju je situacija teška. Voleo bih da vidim nultu toleranciju koju je proklamovala Vlada Srbije, ističe Tanić.
Prosveta je druga na skali korupcije, prema njegovim podacima. Treća oblast je najšira i objedinjuje sve ostale društvene grane zdravstvo, pravosuđe, policiju .
-Gde god se šta može, gde god se događa nešto važno, a da donosi prihode tu događa korupcija.U svakoj pori ovog društva je korupcija. Celo društvo je korumpirano. Naš prvenstvni cilj je svođenje korupcije na najmanju moguću meru, zaključuje Tanić.