ĆUPRIJA-Regionalni centar za porodični smeštaj i usvojenje u Ćupriji u saradanji sa Fondacijom Đoković 20. decembra organizovaće podelu personalizovanih novogodišnjih paketića za 200 dece.
-Reč je deci iz hraniteljski porodica do 3 do 10 godina starosti, a u akciju su uključena i deca iz kruševačkog centra. Dodela će biti održana u sali Muzičke škole uz prigodnu predstavu i Deda Mraza. Organizacija te manifestacije koštaće 10.000 evra, kaže direktor centra Hristos Aleksopulos.
Donacija Koka kole, vredna 5 hiljada, ,,Kutak za decu” biće otvorena 22 decembra i to je prostor za susret dece iz hraniteljskih porodica i pravih roditelja, odnosno rodbine.
-,,Kuća na pola puta” je projekat koji će zaživeti 28. decembra. Projekat je vredan 10.000 evra i predstavlja pomoć mladima da se oslobode stresne situacije koja nastupa po prestanku smeštaja. Tada se većina mladih suočava sa problemom osamostaljivanja koji uključuje zapošljavanje i stanovanje, ističe Aleksopulos.
Taj centar je usvojio Deklaraciju o zaštiti dece, odnosno da će centar pratiti postojeće i predlagati nove zakone o zaštiti dece.