JAGODINA-Zbog velikih padavina tokom noći koje su formirale snežni pokrivač od 40 do 50 santimetra, kao i problema na putevima, u Jagodini je proglašena vanredna situacija i u toku je zasedanje Štaba, potvrdio je zamenik direktora Direkcije za izgardnju Aleksandar Milenković. Najveći problemi su na seoskim putevima Šantarovac –Lukar, Deonica-Kalenovac i put prema Štiplju, kao i pravac prema Strižilu, gde je sneg na putu debljine i do 20 santimetra.Prema podacima iz policije nema zavejanih, niti životno ugroženih lica, svi putni pravci prvog reda su prohodni a na teritoriji Pomoravlja juče se dogodila samo jedna saobraćajna nezgoda.
vanredna situacija 1-jagodina-g.j.
-Putari rade od 5 sati jutros i rasčišćavaju puteve prvog i drugog prioriteta u gradu, posle toga sele na kritične deonice. Radimo sa četiri teške mašine i dva kamiona. Očekujemo odluke Štaba za dalja postupanja, rekao je on.
Glavna ulica u tom gradu je rasčišćena, dok su sporedne u ,,debelom“ snegu. Prema izveštaju predsednika opštine Paraćin Saše Paunovića neprohodni su putevi Gornja Mutnica – Izvor,Plana – Golubovac i Mirilovac – Lebina, a otežan saobraćaj na putevima Plana – Skorica i Ratare – Sikirica, te se ne preporučuje se korišćenje ovih putnih pravaca.
ciscenje jagodine-jagodina-g.j. (1)
– Reč je o lokalnim putnim pravcima manjeg prioriteta koje bi ekipe trebalo da očiste nešto kasnije. Davidovac – Popovac je trenutno prohodan, očistio JKP u povratku iz gornjih sela, ovaj put održavaju državne službe. Sneg i dalje pada uz vetar koji duva i očekuju se padavine i narednih dana, stoji u njegovom izveštaju.
U ostalim gradovima u Pomoravlju nema problema zbog novog snežnog pokrivača. Saobraćaj na autoputu se obavljao usporeno zbog snega na kolovozu.

ZABRANJENO PREUZIMANJE TEKSTOVA I FOTOGRAFIJA ILI OSTAVLJANJE NA DRUGE INTERNET SAJTOVE-
Autorska prava zadržana – CENTRAL MEDIA