OJAČAN TIM ISTRAŽITELJA
BEOGRAD-Predsednik Komisije za istragu ubistva novinara Veran Matić izjavio je da tim koji istražuje ubistvo novinara iz Jagodine Milana Pantića ojačan novim članovima i da je u toku ,,puno toga“. Međutim,kako nezvanično saznajemo policija je posle petnestogodišnje istrage samo jednog pravca, odlučila da proveri još nekoliko mogućih scenarija, koji iz nepoznatih razloga do sada nisu istraživani. Na čelu tog tima je načelnik UKP za Beograd Dragan Kecman.
-Kecman je bio na čelu tima koji rasvetlio ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, a tom timu su dodata dva, tri mlada momka, koji do sada nisu imali veze sa tim,ali jako dobri. Što se tiče istrage ubistva Pantića, u toku je puno toga, ali za sada ništa više ne mogu da kažem. Kada bude nešto konkretnije daću saopštenje za javnost, rekao Matić koji je ranije, na godišnjicama ubistva, najavljivao da očekuje brzi zavšetak istrage.
Indikativno je da ni posle petnaestogodišnje istrage gnusnog ubistva novinara Pantića, policija ne može da ,,sastavi kockice od naručioca do izršioca“. Prošlog juna porodici Pantić je nezvanično saopšteno da je istraga skoncentrisana oko Jagodinske pivare, ali je očigledno da je taj pravac istražen i da se sada odvija u nekom drugom smeru.
-Nemam kontakt sa istražnim organima, ništa ne znam i nemam kontakt sa timom koji to isztražuje. O tome ne pričam ni sa sinom Nemanjom, kaže Živka supruga pokojnog Milana.
Pantić je ubijen u ulazu zgrade u kojoj je stanovao 11 juna 2001 godine, kada se vraćao iz prodavnice sa kesom hleba u ruci. Ubice su ga sa više udaraca tupim predmetom usmrtile. Do sada je u istrazi saslušano nekoliko hiljada lica, čak i osuđenici za najteža krivična dela u susednim državama, ali ne i osumnjičeni koji se nalazi u Nemačkoj. Zbog toga su srpski državni organi ulagali proteste kod nemačkih kolega, ali nije bilo pomaka.
Inače, Komisija za istragu ubistva novinara formirana je 20 septembra 2012 godine sa mandatom do dve godine, ali sa mogućnošću produženja.