JAGODINA-Poverenik manastira Hilandar za Srbiju Miloš Stojković uručio je danas ugovor o stipendiju šestogodišnjoj Nataliji Grbić iz Jagodine, koja će joj biti isplaćivana do punoletstva u iznosu od 100 evra mesečno. Petočlana porodica Grbić je socijalno ugrožena i ova novčana pomoć im je neophodna.
-Manastir Hilandr tokom cele godine sprovodi humanitarne aktivnosti u Srbiji i pomaže prvenstveno deci, socijalno ugroženim porodicama, invalidima… Danas ispunjavamo obećanje o pomoći porodici Grbić, koju će dobijati najmlađi član porodice šestogodišnja Natalija. Odluka o pomoći doneta na osnovu molbe i inicijative ministra Aleksandra Vulina, koji se angažovao oko renoviranja i opremanja pokućstvom doma Grbića, rekao je Stojković, koji je predsednik Koliciej raseljenih lica sa Kosmeta.

Natalija Grbić
Natalija Grbić

Grbić Natalija (6) , Nikola (7) i Nemanja (9), kao i majka Jelena i otac Ivica raseljeni su sa KIM pre osam godina.
-Hvala bratstvu manastira Hilndar na ovoj pomoći. U proteklih nekoliko meseci životi su nam se promenili, jer smo renovirali i opremili kuću, bili na moru, očekujemo da dobijemo vodu iz gradskg vodovoda, kažu Grbići.
Njihova mesečna primanja odnose se isključivo na socijalnu pomoć i dečiji dodatak u visini od 22 hiljada dinara.