JAGODINA- Tragična smrt supružnika Marije Agatonović (23) i Slaviše Vasića (30) iz Jagodine poginulih u saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Kragujevac –Jagodina kod Dragocveta zavila je u crno dve porodice, ali i dva sela Rakitovo i Šuljkovac. Supružnici su danas sahranjeni u porodičnoj grobnici u Rakitovu, a nepregledna kolona meštana oba sela tiskala se i uplakano jecala nad tužnom sudbinom i izgubljena dva mlada života.
-Majo, Slaviša, zašto ste me ostavili samu, jacala je tužno Slavišina majka Vlajinka.
Marijin deda po majci Prvoslav Petronijević, koji im je dao kuću da stanuju u Jagodini ostao bez reči, mnogo ih voleo oboje, želeo je da budu srećni, pomagao.sahrana-jagodina-g.j.
-Velika tragedija nas je zadesila, ne mogu da živim od bola, ali zbog troje dece moramo svi da pomognemo. Najbolje da deca budu kod bake Vlajinke, pričao je on suznih očiju.
Pitanje odrastanja i budućnosti troje maloletne dece Anastasije (5), Nenada (3) i četrnaestomesečnog Nemanje, koji su ostali iza Marije i Slaviše, u ovom trenutku najviše brine obe porodice.
-Naša sestra Vlajinka se izjasnila da želi da ih čuva i mi ćemo joj pomoći u tome. Njoj je potrebno da ima pomoć još jedne mlađe žene, jer je ipak reč o troje male dece. Važno je da se deca ne razdvajaju, da budu u jednoj ili drugoj porodici. Pomoći će cela familija, važno je da deca znaju da nisu sama, priča Radovan Stojković ujak pokojnog Slaviše.
Vlajinka nema stalna i sigurna primanja, tako da će, ukoliko joj deca budu poverena na hraniteljstvo, pomoć biti potrebna.

Ujaci Radovan i Milovan Stojković
Ujaci Radovan i Milovan Stojković

-Voleli bi da Vlajinka čuva decu, da joj se odredi osoba za pomoć , a familija bi joj pomagala. Želimo da sačuvamo ovaj dom od gašenja. Vlajinka je sada u šoku zbog svega što se dogodilo, ali tu smo da joj pomognemo, kaže Milovan Stojković drugi ujak pokojnog Slaviše.
Porodice kažu da se deca dobro oporavljaju u bolnicama u Kragujevcu i Beogradu, kao i da pre njihovog dolaska moraju da se reše pitanja oko starateljstva i brige za decu.