RESAVICA-U tri jame Vodna, Resavica i Senjski rudnika Rembas u Resavici nije počela proizvodnja uglja posle jučerašnjeg razgovora sa ministrom Aleksandrom Antićem, saznajemo u sindikatu tog rudnika. Rudari su juče odustavili proizvodnju zbog problema sa isplatom naknada za smenski rad i nejasnoća oko najave reorganizacije preduzeća.
-Ministar Antić je dao predlog firma da isplati 200 miliona dinara do četvrtka, a do 6 avgusta država da plati još 200 miliona za smenski rad. Ukupan dug za smenski rad je 1,2 milijarde dinara sa kamatama i sudskim taksama, kažu u rudari koji su prisustvovali sastanku. Ministar je istakao da posle 31 maja neće doći do zatvaranja rudnika, ali je i opomenuo da zaposleni mogu sami sebi da naškode ishitrenim potezima i insistiranjem na sprovođenju tužbi.
Inače, sindikat ne podržava obustavu proizvodnje u samo jednom rudniku i predlaže zaposlenima da prestanu sa nelegalnim aktivnostima. Sindikat je podsetio da su u toku pregovori sa Vladom Srbije u ime svih 9 rudnika u Srbiji i da je ,,soliranje“ u ovom trenutku nepotrebno.