REKOVAC-Na predstojećim lokalnim izborima u Rekovcu pod brojem 1 na glasačkom listiću je lista ,,Ivica Dačić- Socijalistička partija Srbije”, prvi na toj listi je Predrag Đorđević, koji je kandidat za predsednika opštine.
-Smatramo da smo opravdali poverenje građana i sa pravom očekujemo da i unarednom periodu vršimo vlast. Protekle četiri godine radili smo odgovorno i profesionalno, domaćinski se ponašali i rukovodili opštinom. Uspešno smo realizovali značajne projekte putne infrastrukture, poljoprivrede, školstva, sporta, kulture, socijalne politike. Jedinstvena poruka građanima Levča je da SPS u Rekovcu ima program dinamičnijeg oporavka opštine u ekonomskom i infrastrukturnom pogledu, rekao je Đorđević.peda 2
Osnovni cilj je nastavak stabilizacije budžetskog deficita, jer su zatečeni dugovi opštine,ustanova i javnih preduzeća bili u visini od 2 miliona evra.
-To je nivo realizacije jednogodišnjeg budžeta Rekovca. Prevladali smo te probleme, vratili smo 60 odsto duga, sledi nastavak stabilizacije i vraćanje preostalih dugova u naredne četiri godine. Cilj je da budemo opština bez dugova. Investicije i razvoj teku paralelno, neizostavna je socijalna politika i zaštita. Oporavili smo javna preduzeća koja su zatečana u kolapsu, poslovanje je normalizovano, sada pružaju usluge građanima, navodi Đorđević.
U modernizaciju i izgradnju 18 kilometara puteva u Levču u protekle četiri godine uloženo 320 miliona dinara, što nije relaizovano u protekle tri decenije. U toku ove godine ugovorena je realizacija narednih 6 kilometra puteva. Realizuju se dva projekta iz oblasti energetske efikasnosti. Završava se toplana na bio masu, koja će snabdevati toplotnom energijom ustanove i stanovništvo. Realizovana je trećina projekta gasifikacije opštine, a kompletni radovi biće završeni za četiri godine.

 

Pozitivni primeri Razglednica iz Rekovca – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Rekovac.