JAGODINA-Patrijarh Irinej sa vladikom Šumadijskim Jovanom i sveštenstvom te eparhije osveštali su danas crkvu Svetog Jovana u Končarevu u prisustvu nekoliko hiljada građana, koju je izgradio poznati jagodinski političar i biznismen Dragan Marković Palma sa porodicom.crkva 2-jagdoina-g.j. Na časnoj trpezi u oltaru te patrijarh Irinej napisao da osveštava crkvu Začeća Svetog Jovana Krstitelja i da su tu položene mošti Svetog Kneza Lazara Kosovskog.crkva 7-jagdoina-g.j. Osveštenju su prisustvovali ministri Ivica Dačić i Aleksandar Antić, Dragomir Karić, kao i poslanici odbornici koalicije SPS-JS, te odbornici jagodinskog SNS. Crkva je ikonopisana, a kako je ranije najavljivao ktitor Marković njegov lik nije naslikan u crkvi. crkva 4-jagdoina-g.j.
-Vladika šumadijski Jovan mi je predložio i rekao da je to običaj i da neimari, graditelji crkava imaju svoju fresku i da se ona nalazi u crkvi među svecima, nisam se složio i nisam prihvatio taj predlog, političari nisu sveci, političari su promenljivi, sveci su večiti, rekao je početkom godine Marković.crkva 5-jagdoina-g.j.
Iako nije na fresci, Palma će se ipak obeležiti ktitorstvo postavljenjem ploče na kojoj piše da je ktitor ATP Palma i porodica Marković.markovici sa prijateljima-jagodina-g.j.