SVILAJNAC-Majstor trube Dejan Petrović doneo je odluku da se nikad niše ne takmiči u Guči  i to obrazložio slikovito ,,Čašu kada polomite ne možete je zalepiti, cureće svaki put“. On će ove godine u Guči nastupati revijalno sa svojim Big bendom četiri večeri na štandu Apatinske pivare, koja je generalni pokrovitelj sabora.

-Stavio bih tačku na to. Takmičiti se nećemo, nikada u životu. Uvek kada bude trebalo revijalno, tu sam za Guču i sve saboraše koji dolaze. Sa programom Sabora u Guči nemamo ništa, nećemo se takmičiti.  Čašu kada polomite ne možete zalepiti, cureće svaki put. O tome što je opao takmičarski kvalitet, organizatori su trebali da razmišljaju pre 15 godina. Nisu trebali da dozvole da imena poput mene, Bobana Markovića, Dejana Lazarevića, Dejana Jevđića, Elvisa Ajdinovića, Ekrema Mahmutovića….  napuste takmičarski deo sabora, ogorčeno je Petrović pričao sinoć pre koncerta na Trgu Stevana Sinđelića u Svilajncu.

-Organizovali su takmičenje majstora i polovina se nije odazvala. Odmah su stavili nagradu od milion dinara. Nikada se nisu dodeljivalje finansijske nagrade u Guči. Takmičio sam se iz ljubavi prema trubi i muzici, nikada nisam gledao da li truba koju su mi dodeljivali kao nagradu vredna 100 ili 500 evra. Najbitnije je mi je bilo da odsviramo dobro i pokažemo saborašima da smo dobri, nastavlja Petrović.

On ističe da je napustio sam takmičarski deo sviranja trube i krenuo u priču koju je ,,ceo život želeo“.

-Što se tiče takmičenja smatram da smo se dovoljno prikazali i dokazali na toj sceni. Guči ćemo se uvek odazivati revijalno, da ispoštujemo Guču kao Guču, sabor kao sabor, kaže Petrović i dodaje da je ga Guča nije napravila, već roditelji Kata i Milovan, ali da je  Guča je velika stepenica ,,kroz moj životni put do uspeha, uvek sam joj zahvalan i odazivam se da svojom muzikom vratim svim ljudima koji dolaze tamo“.

Petrović i Big bend su u Svilajncu priredi veče za pamćenje.

 

Svilajnačka razglednica – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Svilajnac.