ĆUPRIJA- Amela Terzić i Elzan Bibić pobednici su 71. Ulične trke-Memorijal Aleksandar Aca Petrović  u Ćupriji na 3.000 metara. Na startu trke našli su se asovi srpske atletike na srednjim prugama, a uz njih i trkači iz Mađarske, BIH, Makedonije, Hrvatske i Kenije. Od starta trku je predvodio Bibić koji je na kraju pobedom opravdao epitet favorita.

-Trka je bila od početka vaoma jaka sa brzim ritmom. Uspeo sam da ispratim promene i izađem na čelo grupe u poslednja dva kruga, rekao je Bibić.

Drugi je bio Bene Barmnabaš iz Mađarske, a treći Osman Junuzović. U konkurenciji žena pobedila je Amela Terzić, druga je bila Biljana Cvijanović, a treća Teodora Simović.

-Svake godine se trudimo da napravimo korak više u organizaciji trke,  mislim da smo to i ove godine uspeli. Doalze nam naši najbolji atletičari i gosti i inostanstva. Pravimo lepu priču koja će još dugo da traje, rekao je organizator trke Dragan Zdravković.

Uličnu trku pratili su legendarne srpske atletske šampionke Vera Nikolić i Snežana Pajkić. Obeležen je zlatni jubilej 50. godina od osvajanja prve evropske zlatne medalje na 800 metra Vere Nikolić.

Pozitivni primeri Razglednica iz Ćuprije – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija.