ĆIĆEVAC-Radi promocije prirodnih lepota i kulturno-istorijskih znamenitosti, ali i angažovanja potencijala opština Ćićeavac naredne godine planira da  formira Turističku organizaciju.

-Postoje velike mogućnosti za kulturno- istorijski i izletnički turizam, odnosno jednodnevne ture, jer za sada nemamo smeštajne kapacitete. Jedan od najvećih turističkih potencijala opštine kulturno-istorijsko nasleđe, nedirnuta  priroda i sve to u blizini saobraćajnica. Planiramo formiranje Turističke organizacije i smatramo daje to naša šansa za dalji razvoj, objašnjava predsednik te opštine Zlatan Krkić. 

Tri tačke razvoja turizma su Kula Todora od Stalaća, srednjekovno utvrđenje na ostacima antičkog grada, Zapadna i Južna Morava, te Mojsinjska Sveta Gora – Vrata Srbije -više od 70 crkava i crkvišta iz 14. veka, koja se prostire od Grada Stalaća na severu, do Gaglovske reke na jugu, dok na zapadu prirodnu granicu čini dolina Zapadne Morave, a na istoku Stalaćka klisura Južne Morave.

-Tu se pre svega misli na manastire Sveti Roman kod Đunisa, Sveti Jovan u Stevancu, Sveti Nikola – Braljina, Sveti Duh -Grad Stalać, Sveti Arhangel i Sveta Petka u Stalaću, Pokrov Presvete Bogorodice u Mrzenici, nabraja Krkić i dodaje da su sela Braljina i Mojsinje, koja se nalaze na Južnoj Moravi, veliki potencijal za razvija seoskog turizma.

Vlasti u Ćićevcu planiraju da urede obale Zapadne, Južne i Velike Morave i da  izgradnjom sportsko – rekreativnih centara, uređenjem pešačkih i biciklističkih staza omoguće građanima i turistima idealne uslove za rekreaciju. Trenutnoj je Kajakaški klub Kula aktivan i ostvaruje dobre rezultate, ali i organizuje takmičenja u vožnji kajaka za juniore, kao i rafting  do 25 kilometra na Južnoj Moravi u znamenitoj Stalaćkoj klisure.

Pored toga, u Ćićevcu je pod šumama od preko 3.000 hektara, što pogoduje  razvoju lovnog turizma, dok reke pružaju mogućnost za ribolovni turizma.

Razglednica iz Ćićevca– Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćićevac