JAGODINA- Iz pomoravskih hotela saopštavaju da će oko dve hiljade Makedonaca i Bugara, kao i gostiju iz drugih država, provesti u tom delu Srbije najluđu noć. Na trgovima u Paraćinu, Despotovcu i Jagodini biće organizovan novogodišnji doček uz muziku, tople napitke i vatromet, dok će u Ćupriji 1. januara organizovati  koncert  grupe Amadeus. Cene dočeka u ugostiteljskim objektima su od 2.000 do 5.000 dinara.

– Za novogodišnje raspoloženje u centru grada biće zaduženi “Novi promili” – poprock band i trubački orkestar Slavoljuba Bogojevića i Aleksandar Gajić. Na trgu se očekujemo oko 2.000 građana,  koji će uz vatromet dočekati novu 2017. godinu. Hoteli u Grzi i Sisevcu, kao i u gradu Petrus i Orbis očekuju goste iz čitave Srbije, a ove godine najavljeni su i gosti iz Bugarske i Makedonije, kaže direktor TO Paraćin Aljoša Gligorijević.

Džez pevačica Lena Kovačevic gostuje 30. decembra u paraćinskom pozorištu. U Ćupriji se za 1. januar organizuje koncert grupe Amadeus, dok će u Despotovcu za doček nastupiti etno grupa Blakan lovers. Vatromet i topli napici se podrazumevaju.

-U novogodišnjoj noći  Jagodince i sve one koji će 2017.godinu dočekati u tom gradu, zabavljaće pevačica Mina Kostić. Koncert počinje u 22. 45 sati. U toku večeri organizovano je posluženje. Klizalište će biti otvoreno u vreme trajanja koncerta, saopštavaju iz TO Jagodina. U jagodinskim hotelima će u toku novogodišnje noći boraviće oko 1.000 gostiju iz inostranstva.

Muzej voštanih figura i Zoo vrt radiće puno radno vreme tokom praznika. Prirodnjački centar u Svilajncu I Resavska pećina u Desptoovcu, takođe će raditi u toku praznika.