PARAĆIN-Nemanja Miljković (19) iz Paraćina, student Istorije u Beogradu, rođen je bez podlaktice, ali je borac i sportista što je dokazao kao član parareprezentacija Srbije u plivanju i tekvondou. Na Međunarodnim sportskim igarama za osobe sa invaliditetom u  Švedskoj u plivanju osvojio je tri zlatne medalje 2015. godine. Kao tekvondista osvojio je državno prvenstvo i učestvovao na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Njegov cilj je učešće na Paraolimpijadi u Tokiju. 

-Sa plivanja sam se prebacio na tekvondo juna prošle godine u Beogradu. Meni nisu problem borilačke veštine, jer sam dugo trenirao boks i kik boks. Inače, ja sam prvi paratekvondista u Srbiji. Na dva državna prvenstva osvojio sam dve zlatne i srebrnu medalju, borio sam se u dve kategorije. Pobeđujem na turnirima za paratekvondiste, a na turniru B klase sa tekvondistima osvojio sam zlato u kategoriji do 68 kilograma, priča Nemanja.

Nemanja sa Dejanom Bačko

Na turnirima prikuplja bodove da bi se kvalifikovao za Paraolimpijadu. Njegova najveća podrška su porodica i trener Aleksandar Golović. Pored sporta, njegova velika ljubav je uniforma. Posle prve prepreke nije odustao, jer kada se raspitivao kazali su mu da zbog hendikepa ne može da upiše Fakultet za bezbednost.

-Spremam se za prijemni na Fakultetu za bezbednost, ipak Istorija nije za mene. Volim uniformu, taj način života, to mi je sana. Slao sam mejlove, ali niko nije odgovarao. Preko telefona su mi kazali da ne mogu da upišem. Nisam odustajao. Kada sam lično otišao, kazali su mi da mogu da upišem Fakultet bezbednosti, a tome u prilog ide i moj reprezentativni status, kaže Nemanja.

Sport mu je pomogao da ne razmišlja o svom hendikepu pa zato i ne nosi protezu iako je ima. Smeta mu.