INTERVJU URADILA MAŠA PETROVIĆ

ĆJAGODINA-Vuk Stevanić (16) iz Jagodine, već dve godine živi Las Palmasu glavnom gradu Kanarskih ostrva u Španiji, tamo otišao na poziv skauta na košarkašku akademiju i uporedo pohađa internacionalnu skolu ,,Canterbury”. On će za dva meseca napuniti 17 godina i jedan je od najboljih mladih košarkaša kadetske lige Španije.

Košarkaška akademija u Las Palmasu

Da li je bilo lako da doneseš odluku da nastaviš sa školovanjem i da igraš košarku daleko od Srbije i Jagodine?

VUK-Dobio sam poziv da u Las Palmas odem na probu pretprošlog leta i kada su mi javili da sam ispunio očekivanja,odlučio sam se da odem jer tamo imam odlične uslove za rad i napredak,kako u školi,tako i u košarci.

Drugari iz Jagodine

Šta ti nedostaje u Španiji?

VUK-Povremeno mi nedostaju porodica i prijatelji, ali sam se vremenom navikao na taj način života. Tako sam se osamostalio.

Kakva je košarka u Španiji? Kakve si ti rezultate postigao u prvoj sezoni?

VUK-Košarka se igra tranziciono sa dosta dodavanja i šuteva. Igra se timski i samim tim sam napredovao i košarkaski sazreo kao igrač. U kategoriji kadeta moj tim je zauzeo drugo mesto na Kanarskim ostrvima,a kasnije te sezone iznenadili smo konkurenciju i bili četvrti u celoj Španiji.

Šta planiraš kada završiš srednju školu?

VUK-Posle srednje skole pokušao bih da izborim školarinu na nekom prestižnom američkom univerzitetu i istovremeno bih igrao za njihovu košarkašku ekipu. Nakon svega toga,voleo bih da zaigram i profesionalno.

Kako se osećaš kada se vraćaš u Srbiju?

VUK-Svaki put kada dolazim u Srbiju veoma sam uzbuđen i radujem se što ponovo vidim porodicu i društvo. Oni su uvek svi tu za mene da me dočekaju i pružaju mi podršku dok sam tamo.

Kako sve postižeš i usklađuješ, trening, utakmice, odličan uspehu školi?

VUK-Trudim se da organizujem svoje vreme na najbolji mogući način i rasporedim sve svoje obaveze.

Šta je potrebno da bi se uspelo u košarci i školi?

VUK-Kao sto sam prethodno rekao,sve je stvar organizacije. Takođe,veliki trud i posvećenost u bilo čemu sto radim se podrazumevaju. Važno je biti disciplinovan i stremiti ka svom cilju.

Drugari iz Španije

Kako je došlo do toga da učestvuješ u muzičkom spotu?

VUK- Mlada pevačka nada sa Kanarskih ostrva Sophia Guillen je zahtevala da se njen spot za pesmu ,,Hold me close” uradi u nekoj dobroj košarkaškoj sali kao što je naša. Uz to je rekla da joj trebaju dvojica košarkaša koji bi učestvovali u snimanju. Igrom slučaja, trener je poslao mene i mog saigrača Souleymana Diakitea.