JAGODINA-Apsolutni šampion Everest classic kupa je Saša Drašković- BIH, drugi je Mirnes Husanović – BIH i treći Dalibor Jovanović iz Srbije. U 15 kategorija učestvovali su takmičari iz Srbije, Slovenije, Slovačke, BIH, Crne Gore, Češke i Hrvatske.

-Drašković je zasluženo proglašen za apsolutnog šampiona, on takmiči u teškoj kategoriji preko 90 kilograma. Izdominirao je na bini. Za ,,dlaku“ je bio bolji od konkurencije. Sa njim, rame uz rame, bio je Mirnes Husanović, koji nastupa u kategoriji do 80 kilograma. Razlika između njih je 20 kilograma, ali Mirnes je uspeo da ,,namuči“ šampiona. Treći je Jovanović, rekao je organizator Predrag Milošević.

Na kupu je nastupilo 85 takmičara u bodibildingu i fitnesu.

-Favoriti su ostvarili očekivanja i osvojili zlatne medalje. Pet takmičara BBK Everest je osvojilo 4 zlatne medalje i bronzanu te su najbolji u ekipnoj konkurenciji. Obeležili smo 20 godina postojanja i uspeha, što je ujedno i najteže, jer je svaka godina novo dokazivanje, kaže Milošević.

U toku leta Everest će organizovati promociju bodibildinga i fitnesa, kao i takmičenje u fiziku i bikiniju, a u oktobru tradicionalni Jagodina open.