JAGODINA-Vladika šumadijski Jovan na Vaskrs u Jagodini proglasio je večeras za najlepše oslikano jaje rad Elene Živanović učenice šestog razreda OŠ 17. oktobar. On je služio večernju službu u crkvi Svetih Apostola Petra i Pavla, birao najlepše oslikano jaje, koje su farbala deca osnovnih škola i darivao ih raznim poklonima.

Elena Živanović

-Jaje sam oslikala voskom i bojom, mama mi je malo pomogla. Veoma sam srećna zbog toga što je moje jaje bilo najlepše, kazala je ona.

Među najlepšim radovima je i jaje Jovana Vasića učenika drugog razreda OŠ 17 oktobar.

Vladika Jovan i Miroslav Mihajlović

-Radujem se što sam danas u Jagodini sa mojim sveštenstvom i narodom o ovom najvećem i najradosnijem prazniku Vaskrsenja Hristovoga. Praznik Vaskrsenja Hristovog je radost, a nama danas treba radosti. Ne one radosti koja sada jeste, posle pola sata je odma drugačija, nama treba da se radujemo u Gospodu. Onaj koji se raduje u Gospodu on je sav u radosti, rekao je Vladika Jovan.

Posle službe, za veliki doprinos crkvi gramata je dodeljena preduzeću Grading, a orden Svetog Vasilija vlasniku tog preduzeća Miroslavu Mihajloviću. On je poklonio mozaike Bogorodici i Hrista tom hramu.