TRAGEDIJA MAJKE DVOJE DECE – SLIKALA VASKRŠNJA JAJA I BACILA SE SA NAJVIŠE ZGRADE U PARAĆINU

PARAĆIN-Marija Paunović (31) iz Paraćina skočila je u smrt sa sedmog sprata najviše zgrade u tom gradu, a najverovatniji motiv je sudska presuda po kojoj su, posle razvoda, maloletna daca pripala bivšem suprugu. Pre samoubistva ona je na društevnim mrežama postavila fotografiju ofarbanih jaja. Sve se dogodilo u večernjim satima u subotu, a tome je predhodio traumatičan razvod, što se vidi i po porukama koje je ona ostavljala na društvenim mrežama.

-Da li sam ja kriva za to, kad sam molila, preklinjala. Ne želim da idem bez dece,a ipak bila vučena po celoj kući snažnim rukama koje su me izbacivale. To je bolelo i fizički i psihički…Da li sam ja kriva za to što me je uvek bilo posle toga strah da bilo šta kažem.Da li sam kriva za to što sam imala strah i od male svadjice,koja bi završila pretnjom, izlazi napolje,da li sam kriva za snažne ruke koje su napravile modrice na mojim rukama…da li može tako da se živi normalno bez straha. Da li sam ja kriva što sam izabrala da ne želim više tako?Da li je pravedno da deca sada nisu pored mene, pisala je ona posle sudske presude po kojoj su deca pripala bivšem suprugu.

Ona skočila sa sedmog sprata zgrade koju čisti, te je stanarima bila poznata.  Bila je angažovana u agenciji za čišćenje “Ema plus” koja je održavala tu zgradu, njeno prisustvo nije bilo čudno stanarima.

Marija Paunović

-Nije me sramota što će mi ruke biti prljave od rada. Na taj način ću stvoriti uslove za svoju decu,časno i pošteno, boriću se i dalje, pisala je Marija ispod fotografija sa svojom decom.

Ona se posle razvoda iz Paraćin preselila kod roditelja u selu Tekija, kod bivšeg supruga je ostalo da živi njeno dvoje maloletne dece, sin do dvanaest godina i ćerka od osam. Odvajanje od dece joj je veoma teško palo.

-Devojčica je doskoro igrala folklor u Dankovu. Čuli smo da majka ima neke psihičke probleme, ali sa nama u društvu bila povučena, pričala kada je nešto pitamo. Ranije je imala česte probleme sa suprugom, odnosno svađe i rasprave, zato se razvela. Čekala je konačnu odluku, posle razvoda, suda o starateljstvu nad decom. Pretpostavljamo da je konačna odluka da deca pripadnu ocu, bila okidač da izvrši samoubistvo. Niko nije mogao da nasluti da će ona tako nešto da uradi, jer je bila uporna u tome da uzme decu kod sebe. Za vreme razvoda deca su bila kod oca, kažu meštani paraćinskog naselja Dankovo.

Oni dodaju da je Marijin njen bivši suprug strog čovek. Posle razvoda on je premestio ćerku u drugi folklor u Paraćinu.

-Njeni snovi su i moji,a moj san je da ostvarim njene snove…nepravdu da doživljavas nećeš,jos si mala za to,nastavićeš da treniraš ono sto voliš i gde voliš, pisala je Marija na društevnim mrežama posle premeštanja ćerke u drugi folklor.

Pored toga, Marija ostavlja poruke koju su oslikavale teško stanje u kome se nalazila.

-Svaka slika jedna uspomena na nesto lepo …svaka slika koja je uspomena je ponekad mnogo bolna,volim te pile moje i boriću se za vas do kraja. Nek se zna neću odustati,iako sada nemam uslova,i moje suze ce proći,i ako nema pravde u ovom svetu verovaću u boga, pisala je Marija.

-Tuge postoje da bi proizvele smeh, piše ispod jedne od fotografija san je i dece, piše u jednom od poslednjih Marijinih objava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *