MUZIČKI FESTIVAL NA POD VEDRIM NEBOM U PARAĆINU

Prvi dvodnevni muzički festival, pod otvorenim nebom u Pomoravlju, dogodiće se 28. i 29. jula u Paraćinu, na prostoru bivše vojne kasarne “7. Juli”. Nikola Đikić, predsednik udruženja “Full House”, koje je organizator festivala rekao je da ideja o muzičkom festivalu u Paraćinu nije nova, ali je dugo čekala realizaciju.

-Projekat je nastao prošlog leta, nakon čega je potencijal za razvoj prepoznala Opština Paraćin, koja je i pokrovitelj festivala. Cilj je da animiramo mlade ljude u Paraćinu, Pomoravlju i Istočnoj Srbiji, kojima bi ovo bilo i najbliže muzičko dešavanje, ali i mlade iz većih gradskih centara, koji slične projekte već imaju u svojoj sredini – poput Kruševca, Niša i Kragujevca. Želimo da se Paraćin pozicionira na turističkoj mapi gradova sa sličnim manifestacijama, kojima se mladi rado vraćaju iz godine u godinu. Želimo da svi mladi imaju ovakav festival bliže svojoj kući i da ovo bude festival koji će svi mladi koji to vole, moći i da priušte. Da radimo pravu stvar, pokazuje veliko interesovanje za festival za kratko vreme od njegovog objavljivanja, a raduje nas i to što se veliki broj mladih uključuje u organizaciju, voljni da pomognu festivalu i svom gradu što je moguće bolje, rekao je on

Osim Opštine Paraćin, niko od poslovnih subjekata u okruženju za sada nije podržao ovaj projekat, što se odrazilo na ponudu u odnosu na druge, veće festivale.

Prvog dana festivala, publici u Paraćinu predstaviće se fantastični dj duo Zap Me Strobe, kao i miljenik publike na sličnim festivalima u zemlji Cavin Viviano. Pored njih, tu su i Troublemakers-i iz Kruševca, misteriozni WortexX i lokalna podrška Zv1 i Andrija Anzel.

Drugo festivalsko veče, biće rezervisano za nešto tvrđi, tehno zvuk, koje će predvoditi “svetsko a naše” ime Andrew Meller i harizmatična mlada dama Aleksandra Duende, uz podršku fantastične ekipe – Filthy Kid-a iz Niša, Mark Andersson-a iz Kragujevca, Rivet Spinners-a iz Zrenjanina i lokalne podrške, nezaobilaznih DJIX & TeachR-a.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *