ĆUPRIJA- U amfiteatru VMŠSS u Ćupriji danas je direktor dr sci. med.  Hristos Aleksopulos, svečano je uručio 57 diploma svršenim studentima u proteklih šest meseci. Profesor  Aleksopulos je pozdravio prisutne studente, njihove roditelje, goste i nastavnike VMŠ.

-Posebna mi je čast i zadovoljstvo da na ovaj značajan datum u istoriji države Srbije, grada Ćuprije koja obeležava Vidovdanske svečanosti, ali i značajan dan za VMŠ, kao direktor, 18. generaciji studenta uručim diplome o završenom obrazovanju na osnovnim  strukovnim studijama, specijalističkim studijama i na programu za više obrazovanje, rekao je on.

Diploma VMŠ u Ćupriji priznata u Srbiji i van Srbije, obzirom da je VMŠ u Ćupriji akreditovana državna škola.

-Čestitao bih svim studentima, ali i njihovim roditeljima, koji su vredno radili da bi svojoj deci omogućili da se obrazuju. Čestitao bih ponosnim bakama i dekama, ali i vašim partnerima sa kojima niste provodili vremena koliko ste želeli i koliko su oni želeli, dodao je on.

Profesor Aleksopulos je podsetio na reči Novaka Đokovića ,,da svaki roditelj ostane bar bez jedne cipele dok svoje dete izvede na put, jer svaki uspeh zahteva mnogo rada i zalaganja, uz želju za sticanjem znanja, jer upravo u ZNANjU JE MOĆ”.

Počev od 1999. godine, kada je diplomirala  prva generacija studenta Više a sada Visoke medicinske škole, diplome ove škole dobilo je ukupno 6.430 studenata.

-Svi vi ste se borili i uspešno izborili da savladate nastavne sadržaje predviđene planom i programom naše škole i da na vežbama i u okviru stručne prakse ovladate veštinama  koje su specifične za vaš studijski programa, odnosno za zvanje koje ste stekli  završetkom studija i koje stoji u vašoj diplomi i dodatku diplomi. Šta diploma znači za vas? Diploma ima isto značenje kao i pasoš za ulazak u neku zemlju. To je samo propusnica za ulazak u svet rada i radnog odnosa, ali i za nastavak obrazovanja, jer danas, po programu Bolonje, govorimo o celoživotnom obrazovanju, koje se odnosi na sve vidove i formalnog i informalnog obrazovanja. Dragi studenti, koje su vaše mogućnosti posle dobijanja diplome?  Možete da nastavite školovanje na nekom  srodnom fakultetu ili da upišete specijalističke ili master studije 2018 god. na nekom od programa  u našoj i vašoj školi, rekao je profestor Aleksopulos.

Planovi škole su da sledeće školske godine, prateći potrebe zdravstvenog sektora u Srbiji, akredituje specijalizaciju iz nege starih, specijalistički program za anestetičare i instrumentare i jedan multidisciplinarni master program sa tri modula, za sestre, babice i fizioterapeute.

-To znači, kada vi obavite pripravniči staž, položite državni ispit i zasnujete radni odnos, sledeće godine možete  nastaviti da svoja znanja usavršavate, a do tada ćete sagledati svoje želje, ali i potrebe za određenim profilima koji su deficitarni u našem zdravstvenom sistemu. Pre no što zamolim šefove studijskih programa da  studentima koji su ostvarili najvišu prosečnu ocenu i da im kao nagradu uruče knjige u izdanju VMŠ, želeo bih još jednom da vam svima čestitam i verujem da ćete biti dobri zdravstveni stručnjaci, kojima ćemo se ponositi mi, vaši profesori,  kao i vaši roditelji i vaši budući poslodavci. Radujem se da se ponovo vidimo, ovde u školi, na vašim radnim mestima, na kongresima i svuda gde vas radni ili životni put odvede i molim vas da  nikada ne zaboravite da  vi uvek i svuda predstavljate svoju školu i da ste vi najbolji ambasadori VMŠSS u Ćupriji, zaključio je on

Prof. Aleksopulos je svoje obraćanje diplomcima završio čestitkama i željama za uspeh u životu,  kako profesionalni, tako i lični.