SVILAJNAC-U Svilajncu u avgustu iz dana u dan niz spektakularnih događaja i koncerata, Dejan Petrović i Big bend, Una saga Serbica, Jelena Bačić Alimpić, Divanhana i Vlatko Stefanovski. U utorak 1. avgusta koncert  Dejana Petrović i Big bend, u petak 4. avgusta otvaranje izložbe Verice Janković, 4.5. i 6. avgust MOTO SKUP u organizaciji MK “Kraljevi slobode”.

– Otvaranje “Sinđelićevih dana” je u ponedeljak 7. avgusta i to  atraktivnim plesnim spektaklom “Igre i zvuci Balkana” u izvođenju grupe UNA SAGA SERBICA. Dan kasnije je promocija knjige Gojka Zorića “Stevan Sinđelić, potomstvo u čast legendarnom junaku, zatim u sredu književni susret sa Jelenom Bačić Alimpić. U četvrtak i petak su koncerti grupe sarajevskog “rok-sevdah” benda “DIVANHANA” KUD “SINĐELIĆ”, stoji u saopštenju tog centra.
U subotu 12. Avgusta je zatvaranje manifestacije “Sinđelićevi dani” i koncert Vlatka Stefanovskog. Za nedelju je predviđeno održavanje 13. Gulašijada u Svilajncu. Predsednik žirija biće jedan od najpoznatijih šefova kuhinje Stambol Geštmov.