ČAJETINA- Opština Čajetina platila je 9. januara kompletnu sumu od 1,6 miliona evra za otkup od Stečajnog suda u Ljubljani hotela „Wai Tai“ na Zlatiboru koji je pripadao kompaniji „Rašica Point“, a već nekoliko godina se nazali u stečaju. Kupoprodajni predugovor u Potrorožu potpisali su pre mesec dana predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i stečajna upravnica Vida Grabec. Čajetina se na konkursu pojavila kao jedini ponuđač, sa cenom od 1.601.700 EUR i uplatila depozit od 5 odsto. Preostali novac koji je opredeljen budžetom za 2019. uplaćen je Slovencima 9. januara. Hotel koji raspolaže sa 40. soba, sportskom dvoranom, poslovnim prostorom i 2,5 hektara zemljišta.

Primarni razlog Čajetinaca da uđu u ovu investiciju je velika sportska hala koja se nalazi u hotelu, s obzirom da se na Zlatiboru priprema mnogo klubova iz Srbije i inostranstva, a planina nema adekvatnu halu za dvoranske sportove.

Istakavši da je novac za kupovinu obezbeđen iz opštinskog budžeta, Stamatović objašnjava da je namera te lokalne samouprave da kupovinom tog objekta značajno doprinese razvoju sportskog turizma na Zlatiboru.

– Naš interes je da dodatno razvijamo i sportski turizam, jer Zlatibor nema sportsku dvoranu koja je neophodna za pripreme velikog broja spotskih ekipa koje dolaze ne samo iz naše zemlje, nego i iz inostranstva, rekao je on.

Stamatović je objasnio da je sportska hala, poznata i kao „Wai Tai“, u odličnoim stanju i da nema potrebe za dodatnim ulaganjima, ali da je u planu da se kasnije ugradnjom solarnih panela smanje sadašnji veliki troškovi za grejanje.

– Reč je o objektu od oko 9.200 kvadratnih metara, koji ima hotel, sportsku halu i druge sadržaje, ali i zemljište od oko dva hektara, čiji će vlasnik postati opština Čajetina. To je dobra kupovina, jer smo kvadratni metar platili oko 173 evra, što je daleko ispod tržišne cene na Zlatiboru, precizirao je on .