REKOVAC- Opština Rekovac u saradnji sa Ministarstvom za demografiju i populacionu politiku dodelila je danas 10 plastenika, vrednosti 3,6 miliona dinara, mladim bračnim parovima iz Levča.  To je još jedna u nizu mera koja je sprovedena u okviru tog projekta, a predhodno je Dom zdravlja dobio najsavremeniji ultrazvuk za Ginekološku ambulantu, vredan 3 miliona dinara. Projekat je vredan oko 7 miliona dinara.

-Cilj dodele plastenika mladim bračnim parovima je njihov ostanak na selu, kao i da mladi, do otvaranja industrijskog pogona, mogu sami da stvore zaradu i uslove za život. Ovo je početak i mali korak saradnje lokalne samouprave i mladih poljoprivrednika. Ovakvih akcija treba da bude što više,a u planu  je da sledeća aktivnost budu zaštitne protivgradne mreže i sistemi za navodnjavanje. Reč je o dobrim ljudima i velikim domaćinima. Naša mala pomoć njima mnogo znači. U budućnosti ćemo imati još bolju saradnju i opština će nastojati da preko konkursa obezbedi sredstva za pomoć domaćinima, kako bi opstali na selu i u nekom narednom koraku povećali stanovnika na selu, rekao je predsednik te opštine dr Aleksandar Đorđević.

Mladi bračni parovi dobili su savremene plastenike površine 100 kvadrata sa sistemom za navodnjavanje koji su pogodni za prozvodnju ranog povrća i voća. Plastenici će biti podignuti u roku od 90 dana.