PARAĆIN- Socijalistička partija Srbije je politička organizacija koja je tokom prethodne godine u nekoliko navrata pozivala na smirivanje tenzija između političkih činioca u opštini Paraćin i upozoravala na posledice nasilne retorike i nasilnog ponašanja kao vid političke borbe. Tokom prethodnog dana nepoznata lica su nanela veliku štetu na porodičnom automobilu predsedniku opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije. U trenutku ovog vandalskog čina, automobil je bio parkiran ispred kuće, a u kući su se nalazila deca, žena i roditelji predsednika OO SPS Milana Markovića.

Slučajno ili ne, bez želje da se uplićemo u rad državnih organa i donosimo zaključke, nešto ranije, istog dana, desio se još jedan incident ispred prostorija OO SPS, kada su dva lica napala koleginicu i članicu GO SPS uz vulgarno dobacivanje, a kroz prozor kancelarije iste koleginice ubacili nekoliko grudvi snega.

Mišljenja smo da ovi događaji nisu bili slučajni i spontani i da je ovo očigledan pokušaj zastrašivanja članova OO Socijalističke partije Srbije. Nekome očigledno smeta politička aktivnost i delovanje Socijalističke partije Srbije u Paraćinu, pokušaj da se lokalna politika vodi na jedan ispravan način, bez jeftinih političkih poena i svrstavanja na bilo čiju stranu, osim na stranu građana Paraćina. Za sve one koji su ovo organizovali ili sproveli imamo poruku: Niste nas uplašili i plan vam nije uspeo! Ova situacija nam je potvrdila da radimo pravu stvar i da smo na pravom putu, putu za pristojniji, bolji i zdraviji Paraćin!

Ovo se dešava na dan kada je pre 75 godina počinjen najveći politički zločin, kada je 12-oro ljudi ubijeno samo zato jer su imali drugačije mišljenje. Ne želimo da upoređujemo ove događaje sa jučerašnjim, ali se stvara atmosfera u kojoj je u cilju političke borbe potpuno legitimno polomiti nečija kola, napasti i javno vređati ženu… Pitamo se koji je sledeći korak?

Mi se svakako nećemo spuštati na taj nivo. Nadamo se da će nadležni organi pronaći počinioce i nalogodavce, a ovim putem želimo da pozovemo sve političke činioce da se ograde i osude ovaj nasilnički i vandalski čin. Još jednom skrećemo pažnju na političku korektnost i na ponašanje političkih aktera. Atmosfera koja se stvara nije dobra ni za koga, a naročito ne za građane Paraćina čije interese treba da zastupamo.

S’ poštovanjem,

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije Paraćin