ROVINJ- Dokumentarac Tv Centra “Igranka za pokojnog Emilijana” premijerno je prikazan na ETNOFILM Festivalu u Rovinju. Međunarodni festival etnološkog filma posvećen je razmeni iskustava autora, filmskim i naučnim radionicama, studentskim projekcijama i negovanju nematerijalne baštine.

-Još jednom izražavamo ogromnu zahvalnost na

više nego toploj dobrodošlici i na pozivu da među deset izabranih radova iz Nemačke, Amerike, Hrvatske, Rusije, Gane i Brazila predstavimo i naš film.
Na sesiji koja je održana posle projekcije, naš dokumentarni zapis izazvao je interesovanje i pozitivne reakcije publike i prisutnih autora. Festival je bio prilika da upoznamo mlade ljude posvećene dokumentarnom filmu, pogledamo vrhunska ostvarenja vizuelne antropologije, steknemo nova znanja i, naravno, da uživamo u lepoti istarske regije i grada Rovinja, rekao je autor filma Predrag Todorović.

Todorović (43) iz Jagodine, ima 25 godina iskustva rada u lokalnim medijima kao urednik, producent, reditelj i montažer. U saradnji s kolegama Markom Mirkovićem, Slađanom Bogdanovićem i Zlatkom Đurđevićem, autor je dokumentarnih zapisa iz područja vizuelne antropologije nagrađivanih na festivalima televizijskog i filmskog stvaralaštva.