SVILAJNAC- Nekoliko hiljada zainteresovanih radnika iz gradova u Pomoravlju i Šumadiji posetilo je danas  Veliki regionalni sajam zapošljavanja u Svilajncu, koji je održan u organizaciji Slobodne zone  u Sportskoj hali. Poslodavci iz preko 30 kompanija ponudili su 400 radnih mesta. Ariston potražuje 100 radnika, Panasonic 50, Hočevar 50, Alfa tehinics 50…

– Na ovom projektu radimo i pripremamo današnji dan već 11 godina. Evo, posle 11 godina dogodilo se da u Svilajcnu imamo više radnih mesta nego zainteresovanih radnika sa teritorije Svilajnca. Zajedno sa mnogim ljudima učestvovao sam u ovom projektu i nije bilo lako. Svilajnac je jedna od retkih opština u Srbiji koja može da kaže da otvaramo vrata ljudima iz drugih opština i ja ih pozivam da dođu i nađu posao. Mi mislimo da ne možemo sami i to smo pokazali kada smo pozvali sve vas da dođete iz raznih zemalja i Srbije da dođete  ovde otvorite vaše firme, a to pokazujemo i danas dane možemo sami da razvijemo privredu bez radnika sa strane, rekao je predsednik opštine Predrag Milanović .

Prethodnih godina opština Svilajnac privukla je brojne investitore čije je ulaganje u širenje proizvodnih kapaciteta omogućilo i veliki broj slobodnih radnih mesta. Preduzećima su potrebni inženjeri elektronike, mašinstva, prehrambene tehnologije, poljoprivrede, građevinski inženjeri, ekonomisti, pravnici, građevinski, mašinski tehničari, tehničari hortikulture, elektro-tehničari, bravari, zavarivači, električari, vodoinstalateri, tapetari, farbari, stolari, komercijalisti, konobari, kuvari, šankeri i automehaničari.

Mogućnost zaposlenja su u nekom od stranih, domaćih, privatnih ili javnih preduzeća: Panasonic, Alfa Technics, Union drvo, A&D Wood, AD Voćar, Jugometal, GS Evrometal, Ariston, Mašinac, Nova breza, Okto i mnogim drugim.