PARAĆIN- U naredne dve godine sve ulice u prigradskim naseljima biće asfaltirane, izjavio je predsednik opštine Paraćin Saša Paunović koji je posetil radove na završetku izgradnje  ulice  u naselju Cara Dušana BB. To je na ranijim zborovima zahtevano od lokalne samouprave.

-Želim da se zahvalim u ime meštana naselja Cara Dušana lokalnoj samoupravi koja je izašla u susret našim željama i proširila saobraćajnicu za 15 metara u pojedinim delovima, kako bi meštani mogli da okreću kamione. Nama to mnogo znači. Dobili smo svetsku infrastrukturu, što bi se reklo, ivičnjake, fekalnu kanalizaciju, vodovod i sve u svemu mnogo smo zadovoljni svime što je opština učinila u našem naselju. Mi smo nekada bili ilegalno naselje koje je napamet pravljeno, a dobili smo uređeno naselje koje ima ulice i infrastrukturu. Svemu ovome prethodilo je dugogodišnje rešavanje imovinsko pravnih odnosa. Mi smo imali u naselju mnogo nerešenih imovinskih odnosa i mislili smo da ćemo morati da preskačemo ograde kako bismo dolazili do svojih kuća, kaže Zoran Kojadinović i dodaje da je u međuvremenu dogovoreno sa lokalnom samoupravom Paraćin, nađeno je rešenje i model kako da se problemi reše.

– Za dve godine možemo da kažemo da će, ukoliko ne bude imovinskih problema, da budu asfaltirane ulice u svim prigradskim naseljima. Možda će preostati ulice na Karađorđevom brdu gde imamo raštrkane vikendice, ali sva gušće naseljena mesta dobiće asfalt. Istrojski dan za naselje Cara Dušana BB i Imovinsku službu opštine Paraćin. Posle rešavanja svih probleme stigao je asfalt u naselje. Nastavak izgradnje u ovom naselju sledi, ali i ostalim prigradskim naseljima. Sledeća ulica koja se radi je Carice Milice jug, ugovoreni su radovi u delu Moravske u naselju Žabari, biće radova u Vlasinskoj koja se oslanja na Striško naselje, najavljuje Paunović.