JAGODINA- Koalicija raseljenih lica sa Kosova i Metohije još jednom, na sednici u Jagodini, uputila je poziv svim Srbima raseljenih sa KIM, kao i ,,braću i sestre koji su ostali na KIM”,  da u nedelju 6. oktobra daju glas Srpskoj listi.

– Glas Srpskoj listi je glas za sva davanja države Srbije koja raseljeni imaju već dve decenije od progonstva. To je glas za naše barjake i šajkače, molitve i manastire na KIM. Država Srbija je na KIM obnavljala konake, crkve i manastire. Svaki Srbin i ostali nealbanac lojalan državi Srbiji ima obavezu da u nedelju glasa za Srpsku listu, jer time glasa za državu Srbiju na prostoru KIM, stoji u saopštenju Koalicije.

U saopštenju se podseća da ,,dok su neki drugi gradili golf terene i vile od šiptarskih para, koje su dobijali zato što su bili poslušni i lojalni ratnim zločincima”, država Srbija je gradila bolnice, porodilišta, škole, domove kulture, konake, odbnavljala manastire i crkve na KIM.

– U nedelju je u pitanju da li glasamo za poslušne i lojalne, koji gledaju lični interes, ili glasamo za državu Srbiju. U nedelju ne glasamo za kandidate, već isključivo za državu, dok su sa druge strane lični interesi i nove vile, a na uštrb srpske muke i stradanja . Do pobede Srpska lista, zaključeno je u saopštenju Kolicije raseljenih lica sa KIM