DESPOTOVAC-Povodom Svetog Save predstavnici lokalne samouprave Despotovac dodelili su Svetosavske 102 nagrade učenicima i profesorima za ostvarene rezultate na takmičenjima.

U prostorijama Tehničke škole u Despotovcu priređen je prikladan program. Predsednik opštine i skupštine, Nikola Nikolić i dr Zlatko Marjanović dodelili su  67 nagrada učenicima i 35 nastavnicima.

Prvo mesto na držanom takmičenju novčana nagrada iznosila je 15 hiljada dinara, drugo sa 14 hiljada i treće 13 hiljada. Okružna takmičenja nagrađivana su sa 12 hiljada dinara, 10 hiljada i 8 hiljada. Nagrada za najbolji plasman u jednom takmičenju uvećana je za 1.000 dinara po svakom drugom predmetnom takmičenju ili sportskoj disciplini.

Pored individualnih pohvala, iste su zaslužile i školske ekipe koje su ostvarile rezultate na okružnim takmičenjima, drugo mesto u rukometu osvojila je ženska ekipa Tehničke škole, treće mesto u malom fudbalu muška ekipa Osnovne škole „Stefan Nemanja“ Stenjevac, dok je ženska rukometna ekipa Osnovne škole „Despot Stefan Visoki“ Despotovac osvojila treće mesto, a muške ekipe, u odbojci treće i rukometu drugo mesto.

Profesori mentori dobili su novčanu nagradu najbolje rangiranog učenika uvećanu 1000 dinara za svakog učenika ponaosob i takmičenje iz drugog predmeta ili sportske discipline.