JAGODINA-Rukometašice Jagodine u komšijskom derbiju sa Radničkim iz Kragujevca, utakmica 5. kola Superlige, osvojile su bod 27:27 (12:12). Naslov sa početka teksta opravdava činjenica da su u dramatičnoj utakmici tridesetak sekundi pre kraja Kragujevčanke golom Stepanović povele 25:27 i da je sreća pogledala Jagodinke. Prvo je Gojković sa sedam metra bila precizna 26:27, Radnički gubi loptu zbog pravila ,,3 sekunde“, a potom Ašanin u poslednjim trenucima desnom rukom postiže gol, reč je o levorukoj rukometašici, za remi i bod ,,ko kuću“. Slavile su Jagodinke bod kao da su osvojile prvenstvo, što dovoljno govori o toku utakmice. Nastuple su oslabljene  bez nekoliko ključnih igračica Jovanović, Bulatović, Stojanović i Nišavić, te sa nedovoljno oporavljenim Đurašinović, Raičević, Adžić  i Piller. Nedostatak Marije Jovanović u odbrani se pokazao ključnim uz loš dan i problem sa nezalečenom povrednom golmanke Jelene Đurašinović. Veliki problem bio je igra i realizacija sa igračem više kada je iskustvo Radničkog dolazilo do izražaja, dok su Jagodinke bile zbunjene napadu, nisu prosleđivale loptu slobodnoj igračici, najčešće Lovrić,  i neartikulisane u odbrani, pravile faulove za iskuljučenja. Jagodinke nisu iskoristile činjenicu da su Kragujevčanke bile 8 minuta duže sa igračicom manje, tako da se još jednom pokazalo da agresivnija ekipa dolazi do cilja.  Radnički je postigao 27 golova, što se ranijih godina nije dešavalo najboljoj odbrani Superlige.

Jagodinke su utakmicu počele lagano, ne fokusirano, kao da je reč o pripremnoj utakmici, možda i uplašene zbog mnogobrojnih problema, dok su sa druge strane Kragujevčanke bile agresivne u odbrani, šuterski raspoložene. Do polovine prvog poluvremena Radnički je vodio sa tri gola razlike, ali nekoliko brzih golova u 17. minutu Jagodinke prelaze u vođstvo 8:7, a u 27. minutu 12:10, što je najveće vođstvo domaćih.

U drugom poluvremenu, sem na početku,  Radnički je stvari uzeo u svoje ruke i vodio tokom većeg dela igre, a Jagodinke su se mučile u odbrani i napadu. Vidljivo je bilo da Kragujevčanke više žele gol i pobedu,koja im se smešila, istakle su se juniorske repezentativke Petrović i Veličković, razbranila se Hasanović (18). Sa druge strane Kaitović je održavala Jagodinu u igri sa 5 golova u drugom poluvremenu. U 60. minutu i sa rezultatom 25:27 Kragujevčanke su već počele da slave. Međutim, Jagodinke se nisu predale, iskoristile su ponuđenu priliku i došle do boda. Jagodina je posle 5. kola na drugom mestu sa 9 bodova, na prvom je Naisa sa 10.

Kod Jagodinki najefikasnije su bile Jelena Gojković sa 8 i Nataša Lovrić sa 6 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki prednjačile Katarina Stepanović sa 11 i Ksenija Petrović sa 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Tamara Kaitović -Jagodina

ŽORK Jagodina – RK Radnički: 27:27 (12:12)

Jagodina: Hala “Jassa”. Gledalaca:/
Sudije: Nenad Nikolić, Dušan Stojković
Sedmerci: Jagodina 6 (5), Radnički 5 (5)
Isključenja: Jagodina 8 min, Radnički 16 min

Jagodina: Kostić, Adžić 1, Kaitović 5, Majkić, Piller, Sivčev 1, Vukčević 1, Lovrić 6, Kosanović, Raičević, Ašanin 5, Đurašinović (3 odbrane), Gojković 8.

Radnički: Veličković 4, Bjelak, Stepanović 11, Nedeljković, Blagojević, Hasanović (18 odbrana), Vlašković, Stoiljković 1, Mikić, Filipović, K. Petrović 6, Đorđević, Agatunović 2, T. Petrović, Kolak 3.

Foto: Mlađan Ivanović