Smederevska Palanka – Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović i predsednik Izvršnog odbora ZS Arsen Đurić posetili su opštinu Smederevska Palanka tokom koje su im meštani Azanje, nekada najvećeg sela u bivšoj Jugoslaviji, ukazali na problem u funkcionisanju lokalne sredine u kojoj već godinama ne postoji Savet mesne zajednice, već tu kolektivnu funkciju obavlja pojedinac što je protivzakonito prema Odluci o mesnim zajednicama koju je još 1.11.2019. godine doneo Petar Milić, tadašnji predsednik Skupštine opštine Smederevska Palanka.

„Takva je situacija u svim mesnim zajednicama na teritoriji opštine Smederevska Palanka, i lokalni odbor Zdrave Srbije će na prvoj sednici Skupštine opštine pokrenuti tu temu tražeći razrešenje te neodržive situacije“ izjavio je Dejan Milivojević, član Glavnog odbora ZS i predsednik Opštinskog odbora stranke u Smederevskoj Palanci.

Na poslednjim lokalnim izborima za odbornička mesta u lokalnoj skupštini Zdrava Srbija je osvojila dva odbornička mandata i pored Milivojevića interese građana u ime Zdrave Srbije zastupa i diplomirani agronom Slobodan Milosavljević.

Stamatović i Đurić su tokom posete Azanji posetili i hram svetih Vrača Kozme i Damjana, iskazujući tako podršku svim onim tradicionalnim vrednostima srpskog naroda kroz vekove u koje svakako spada i srpska crkva koja je uvek bila uz svoj narodu i u najtežim trenucima i iskušenjima pred kojima se nalazio.