Jedinstvena Srbija obeležila 20 godina postojanja i stranačku slavu Sretenje u prostorijama Predsedništva Jedinstvene Srbije u Beogradu.

Obeležavanju 20. rođendana Jedinstvene Srbije i stranačke slave Sretenje, pored članova Predsedništva Jedinstvene Srbije na čelu sa predsednikom Draganom Markovićem Palmom, prisustvovali su i predsednik Izvršnog odbora Srpske naredne stranke Darko Glišić, potpredsednik SPS Aleksandar Antić i član Predsedništva SPS Snežana Paunović.. “Jedinstvena Srbija od svog osnivanja

15.02.2004. godine nije menjala svoj slogan “Domaćinski” i Jedinstvena Srbija je državotvorna stranka. Svih ovih godina mi pozivamo na nacionalno i državno jedinstvo kada govrimo o državnim i nacionalnim pitanjima. I danas, kao i do sada, dajemo punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću u teškoj borbi za odbranu državnih i nacionalnih interesa. Na sednici saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija predsednik Aleksandar Vučić je do nogu potukao građanina Aljbina Kurtija argumentima. Međutim predstavnici zemalja koje su bombardovale Srbiju 1999. godine su prihvaili govor našeg predsednika, ali su na kraju ipak rekli da pozivaju “obe strane” na suzdržanost. Jedinstvena Srbija se zalaže za poštovanje međunarodnog prava, a ne prava sile podizanjem ruku. Mi smo za mir i zato je naša želja da na predstojećim predsedničkim izborima u SAD pobedi Donald Tramp koji, za svog mandata, nije započeo nijedan rat”, rekao je Marković. “Što se tiče opozicije u Srbiji, njihov nastup u Evropskom parlamentu, što bi naš narod rekao:”lupiše i ostadoše živi”. Opozija u Srbiji nije imala primedbu ni na jednom biračkom mestu, sve zapisnike su potpisali, oni su imali primedbu na rezultat, kada su videli da su izgubili izbore. Ja pozivam Evropske posmatrače da dođu u što većem broju na sledeće izbore, već na naredne lokalne izbore ove godine i da ponesu one velike durbine da što bolje vide kako građani Srbije glasaju i za koga glasaju. Opzicija u Srbiji mora da shvati da na izborima u Srbiji ne glasaju članov Evropskog parlamenta, već građani Srbije i da mogu da menjaju sve, ali narod Srbije ne mogu da menjaju. Ja još jednom sve pozivam na jedinstvo i da se borimo za bolje sutra Srbije, ne puškom, već kompjuterom, programom i radom, za bolje sutra lepe, vredne, poštene, pravoslavne Srbije”, poručio je Marković i čestitao svim građanima Srbije Dan državosti Sretenje.

DARKO GLIŠIĆ : SVI DA POŠTUJU DRŽAVU U KOJOJ ŽIVE

“U ime Srpske napredne stranke čestitam svim članovima i simpatizerima Jedinstvene Srbije stranačku slavu i 20. rođendan stranke, kao i svim građnima Srbije Dan državnosti. Ljudi u Jedinstvenoj Srbiji jesu dobri domaćini. Sretenje je naš veliki praznik. To je dan kada se susreću i ljubav i vera i nada i tu ljubav treba svi da pokažemo prema jedinoj državi koju imamo i pozivam sve da poštuju državu u kojoj žive i da se svi zajedno borimo za jaču i snažniju Srbiju”, rekao je Glišić.

ANTIĆ : JEDINSTVENA SRBIJA JE BRATSKA STRANKA ZA SPS

“Jedinstvena Srbija i Dragan Marković Palma uvek su bili nepokolebljivi u borbi za Srbiju. Jedinstvena Srbija je bratska stranka za SPS i to pokazuje naša zajednička borba od 2008. godine od kada su SPS i Jedinstvena Srbija u koaliciji. Svih ovih godina borimo se za bolju Srbiju rame uz rame i borimo se da građani Srbije žive bolje, da žive u miru,da stvaraju porodice i na tom putu smo zajedno sa Aleksandrom Vučićem, posebno danas kada se Srbija suočava sa velikim iskušenjima, sa velikm izazovima, možda i najvećim za našu generaciju”, rekao je potpredsednik SPS Aleksandar Antić. Ovogodišnji kolačar bio je potpredsednik Jedinstvene Srbije Dejan Ignjatović, koji je kolač za narednu godinu predao predsedniku Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Nišu profesoru Goranu Diniću. Članovi Predsedništva Jedinstvene Srbije za uspešno rukovođenje strankom  20 godina uručili su predsedniku Jedinstvene Srbije Daganu Markoviću Palmi repliku freske Beli Anđeo iz manastira Miloševe, rad akademskog slikara Gorana Zenića.